Cum pe 27 ianuarie am implit frumoasa varsta de 24 ani nu putea lipsi traditionalul TORT ! Dar cum nu am avut timp indelungat sa stau sa-l dichisesc cum vreau l-am facut mai simplu dar foarte gustos !
Pt blat.
Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa si continuam sa mixam.
Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam pana ce aceasta se incorporeaza bine !
Intr-o tava de 26 cm acoperita cu hartie de copt si bordurile unse cu unt, am rasturnat compozitia si am lasat-o la cuptor preincalzit pt circa 50 min la foc potrivit .Se face testul cu scobitoarea .Apoi odata copt se lasa la rece . Eu l-am preparat cu o zi inainte pt a-l putea taia mai bine,
Crema
Intr-o cratita turnam 500ml frisca si ciocolata si o topim la foc mic,
Dupa ce aceasta s-a topit o lasam la rece pt cateva ore !
Odata rece crema o batem cu mixerul pt a deveni mai aerata !
Taiem blatul in 3 straturi !
Pe un suport unde vom stabili tortul ne folosim de cercul unde am copt tortul . Asezam primul strat de blat unde adaugam din crema de coicolata si peste crema continuam cu al doilea strat de blat ,peste acesta adaugam frisca batuta spuma simpla si peste frisca cateva felii de marmelada de visine si continuam cu ultimul strat de blat care il acoperim cu crema de ciocolata.
Pe marginile tortului cu ajutorul posului am facut un model usor !