Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, tipm de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.
Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.
Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.
Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.