Invartita moldoveneasca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Dec 2010 | 17751 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu branza ...de top...eu am facut o tava mare pentru a multumi doua familii...asa ca daca doriti sa faceti o invartita mai mica reduceti cantitatile. In fotografie e doar o bucatica din placinta mare cat toata tava de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 pachet de unt  200gr
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 600 ml apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  •  Pentru presarat pe foaie mai avem nevoie de
  • o canita de zahar.
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 700 gr branza sarata( telemea)
  • o cana de zahar
  • siropul:
  • o cana zahar,
  • o esenta de vanilie
  • doua cani apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina.  Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati putina faina cat sa nu se mai lipeasca de maini. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza o facem, amestecand toate ingredientele.

Punem in tava de cuptor o foaie pergament.

Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, o ungem cu ulei, presaram zahar pe ea pe toata suprafata. Punem jumatate din cantitatea de branza si o rulam, apoi o prindem de la mijloc si o invartim, astfel ca partea de jos sa ajunga deasupra. Procedam la fel si cu a doua foaie. Dam la cuptor 60 de minute.

Siropul:

Caramelizam zaharul, stingem cu apa si adaugam esenta, dam un clocot.  

Cu zece minute inainte sa fie gata o scoatem si turnam siropul deasupra. Daca inca nu este rumenita bine mai lasam in plus inca zece minute.

Si pofta mare!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt