Prajitura cu capsuni si bezele

de Krystyan Trendy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 4427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg capsuni
  • 400 g faina
  • 200 g zahar 
  • 2 linguri zahar praf 
  • 2-3 linguri zahar brut 
  • 3 oua 
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si bezele:

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor.

Se pun deasupra capsunile taiate jumatati si se presara cu zahar brut. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si spritam spuma peste capsuni. Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.

...Si prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]