Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

de oanapl in Prajituri, 16 Ian 2021 | 2368 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Tare mult îmi plac foile astea. Sunt așa fragede și se topesc în gură. Pot fi umplute cu orice cremă, după preferință. Eu le-am umplut și cu cremă de lămâie https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-foi-crema-de-lamaie-si-jeleu-de-zmeura-92914.html și a fost grozavă prăjitura.

 

INGREDIENTE

  • Foi(tava de 17x29cm):
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri lapte călduț
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Făină cât cuprinde(eu am avut nevoie de 400 g)
  • Sare
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • -pentru umplutură:
  • 1 kg mere
  • 50g zahăr
  • 50g stafide
  • 1 linguriță scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si umplutura de mere:

Se pregătește mai întâi aluatul.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența de lamâie, după care se încorporează treptat făina.

Cantitatea necesară de făină depinde mult de tipul ei precum și de celelalte ingrediente folosite (cât de mari sunt ouă).
Se va obține un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile. Se pune aluatul la frigider pentru jumătate de oră.
Se împarte aluatul în 3 părți, pentru cele 3 foi.
Eu am folosit o tava de 17 x 29 cm. Se coc foile pe fundul tăvii, pe hârtie de copt.
Se coace fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Se lasă foile să se răcească una peste cealaltă, dar cu hârtie de copt între ele.

Cât timp aluatul stă la frigider, se pregătește umplutura de mere. Se spală merele, se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Se pun la călit cu zahărul într-un vas. Se adaugă și stafidele, iar când zeama a scăzut,iar merele s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara, se omogenizează și se lasă compoziția la răcit.


Se asamblează prăjitura:
Se pune prima foaie, 1/3 din mere, a doua foaie peste care se pune 1/3 din mere, a treia foaie peste care se pun merele rămase.
Prăjitura se lasă câteva ore bune, ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile să se frăgezească.

Dacă doriți, o puteți orna cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere