Desert prajitura cu foi si umplutura de mere

de oanapl in Prajituri, 16 Ian 2021 | 2911 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Tare mult îmi plac foile astea. Sunt așa fragede și se topesc în gură. Pot fi umplute cu orice cremă, după preferință. Eu le-am umplut și cu cremă de lămâie https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-foi-crema-de-lamaie-si-jeleu-de-zmeura-92914.html și a fost grozavă prăjitura.

 

INGREDIENTE

  • Foi(tava de 17x29cm):
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri lapte călduț
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Făină cât cuprinde(eu am avut nevoie de 400 g)
  • Sare
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • -pentru umplutură:
  • 1 kg mere
  • 50g zahăr
  • 50g stafide
  • 1 linguriță scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si umplutura de mere:

Se pregătește mai întâi aluatul.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența de lamâie, după care se încorporează treptat făina.

Cantitatea necesară de făină depinde mult de tipul ei precum și de celelalte ingrediente folosite (cât de mari sunt ouă).
Se va obține un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile. Se pune aluatul la frigider pentru jumătate de oră.
Se împarte aluatul în 3 părți, pentru cele 3 foi.
Eu am folosit o tava de 17 x 29 cm. Se coc foile pe fundul tăvii, pe hârtie de copt.
Se coace fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Se lasă foile să se răcească una peste cealaltă, dar cu hârtie de copt între ele.

Cât timp aluatul stă la frigider, se pregătește umplutura de mere. Se spală merele, se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Se pun la călit cu zahărul într-un vas. Se adaugă și stafidele, iar când zeama a scăzut,iar merele s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara, se omogenizează și se lasă compoziția la răcit.


Se asamblează prăjitura:
Se pune prima foaie, 1/3 din mere, a doua foaie peste care se pune 1/3 din mere, a treia foaie peste care se pun merele rămase.
Prăjitura se lasă câteva ore bune, ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile să se frăgezească.

Dacă doriți, o puteți orna cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi cu mere si nuci de post