Si pentru ca tot e sezonul capsunilor iar cei mici abia asteapta sa le pregatesc ceva bun, am facut aceasta prajitura rapida, aromata si delicioasa. :X
Capsunile se spala, se rup coditele si se lasa sa se scurga de apa. Se taie fiecare capsuna in doua sau in trei daca este mai mare.
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se mixeaza untul (la temperatura camerei), iaurtul, zaharul si zaharul vanilat la viteza medie timp de 2 minute. Se reduce viteza si se pune oul, coaja rasa de lamaie, se mixeaza usor apoi se pune laptele.
Se pun ingredientele uscate si se amesteca la inceput (pentru a nu zbura faina din cauza mixerului) apoi se porneste mixerul la viteza mica si se mixeaza timp de cateva secunde pana se omogenizeaza compozitia.
Ciocolata se da pe razatoarea mare. Trei sferturi din ea se toarna in compozitie si se amesteca. Se toarna apoi in tava unsa bine cu unt. Se niveleaza apoi se aseaza bucatile de capsuni peste aluat, cat mai apropiate si cu partea taiata in jos. Se presara deasupra restul de ciocolata si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45-50 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se aseaza pe un platou. Se presara deasupra zahar pudra dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate renunta la ciocolata.
2
Se poate prepara si cu alte fructe de sezon.