Sa profitam din plin de sezonul capsunilor, cele de gradina, aromate si parfumate. Eu cumpar un kilogram pe zi :D , jumatate il mananc la chiuveta, in timp ce spal capsunile :)
Capsunile se spala si se presara cu putin zahar. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul de pandispan. Se incinge cuptorul.
Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.
Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile. Si gata! E foarte simpla compozitia.
Intr-o tava 20x30 cm se pune hartie de copt (eu mototolesc hartia bine in mana si apoi o asez in tava, se pune mult mai usor), apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.
Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).
Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.