Desert rulada cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Ian 2020 | 5616 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • 520 g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.

Nu se pune apa.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de dovleac se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 4-5 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se face la fel cu foaia a doua si jumatatea ramasa de dovleac.

 Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 1 ora)

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac