Prajitura cu cafea

de Merisor in Prajituri, 5 Oct 2012 | 19473 vizualizari

 

Demult n-am mai facut aceasta prajitura si tare buna a iesit avand un gust dulce-amarui de la zahar ars si cafea.
Unitatea de masura pentru unele ingrediente este paharul. Eu am folosit un pahar de 200 mL.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar(400 gr)
  • 1 pahar cafea fiarta la filtru(200 ml)
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • Sare
  • 600 gr faina
  • Crema:
  • 750 mL lapte
  • 4 linguri cacao
  • Sirop de zahar ars+cafea(ce a mai ramas de la foi)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri zahar
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.

Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe dinafara. Am lasat pe foc pna cand s-a diluat zaharul de tot. Stiti cand se pune lichid peste zahar acesta se solidifica putin si trebuie lasat sa se lichefieze complet. A rezultat un sirop mai gros.

Am dat siropul la rece. Ouale le-am frecat cu putina sare, am pus uleiul, laptele, un pahar din siropul racit, apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Aluatul iese destul de tare, dar este usor elastic si se intinde bine

Am dat aluatul o ora la rece dupa care l-am impartit in patru, am intins  pe dosul tavii si am copt cate 5 minute la 160 grade fiecare foaie. 

pentru crema am amestecat ingredientele uscate: faina cacaoa, zaharul, apoi am amestecat cu siropul ramas(mai mult de un pahar), am omogenizat bine apoi am pus laptele, sarea si am fiert la foc mediu mestecand continuu. Cand a atins punctul de fierbere, am ridicat de pe foc si am amestecat cu untul tinut la temperatura camerei. Am pus crema fierbinte intre foi si am dat la rece. Din crema am oprit putin pentru ornat. de obicei se taie a doua zi, dar la mine s-a putut taia cam dupa trei ore, oricum ai mei nu au rabdare, asa ca am taiat colturile chiar mai devreme.

TIPS-URI

1

Cacao si zahar se pune dupa gustul fiecaruia, eu am vrut sa iasa mai amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea, visine si bezea