Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul.
Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie.
In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus, avand grija ca spuma sa nu se lase.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, adaugam amestecul obtinut, presaram gris pe toata suprafata blatului,apoi aszam din loc in loc felii de piersica si boabe de strugure.
Dam tava la copt, cca 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racorit, apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara.
Dupa ce s-a racit complet, portionam si servim.
Pofta buna!