Dragilor, dupa cum va povesteam piticul meu are o perioada in care, probabil, simte nevoia de dulce si drept urmare ma terorizeaza sa-i fac prajituri (nu ca mi-ar displace lucrul acesta ;)) Incerc sa nu le fac prea dulci (ca sa n-avem alte probleme dupa aceea) si sa folosesc ingrediente naturale ;) A iesit o prajitura echilibrata ca arome, pe care va invit sa o gustati!
Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan.
Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la 220°C.
Cat e blatul in cuptor, va puteti ocupa de crema. Puneti branzica, zaharul, banana si ouale intr-un vas si le pasati. Adaugam faina si scortisoara si mixam pana la incorporare. E o crema (nu prea se poate numi ea crema, dar in fine ;) nepretentioasa si pe care o vom gati :D o vom baga in cuptor. Mai intai scoateti tava cu blatul negru din cuptor, puneti crema peste acesta si intindeti-o, apoi bagati tava din nou in cuptor pentru 30 min la 190°C. Dupa ce o scoateti din cuptor, cand este inca fierbinte, infingeti bobite de struguri din loc in loc si dupa ce se mai raceste o puteti pudra cu scortisoara sau cu zahar.
Pofta buna!