De multe ori in timpul saptamanii sunt in criza de timp si atunci aleg sa fac un desert rapid si simplu, cu ingrediente usor accesibile si pe care le am de cele mai multe ori in frigider. Asa s-a nascut si aceasta prajiturica pe care am facut-o la 'repezeala' si in care am strecurat niste pere parfumate si branzica proaspata :)
Ingrediente
Umplutura
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.
Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
Enjoy!