De unde am vrut sa plec si unde am ajuns!? De aici am plecat https://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-crema-de-dovleac-81177.html iar unde am ajuns puteti vedea si voi. In primul rand este o prajitura de toamna absolut delicioasa, care chiar de mi-a iesit diferit fata de cea originala, este minunata! Am adaugat un plus de ciocolata, un plus de faina, iar daca adaugam mai putin dovleac, iesea ca cea a Oanei. Am numit-o imposibila, deoarece aproape tot blatul a ajuns deasupra prajiturii, desi eu l-am pus inaintea dovleacului.
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara si amestecam.
Ciocolata impreuna cu untul le topim la foc mic. Le lasam la racit apoi.
Albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar, iar galbenusurile le mixam cu 1 lingura de zahar pana devin albicioase. Peste galbenusuri adaugam cacaua si amestecul de ciocolata cu unt si amestecam. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam cu o paleta. La final adaugam faina si praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, dar mai oprim in bol 2-3 linguri de compozitie.
Adaugam dovleacul si nivelam, apoi adaugam compozitia oprita in bol si trecem cu furculita pe deasupra acesteia.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte sa o portionam.
1
Nu portionam prajitura calda, ne va fi imposibil sa o luam din tava.
2
Puteti folosi o tava mai mica, daca doriti sa creasca mai mult blatul.