Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2018 | 5884 vizualizari

 

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile insorite! O prajitura cu crema, fructe, parca ne face ziua mai frumoasa sau cel putin eu asa simt. Ia sa incercati, sa vedeti ca este asa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 3 albusuri
    • 7 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri iaurt
    • 17 linguri faina
    • vanilie
    • 1 praf de copt
    • un praf de sare
    Pentru crema cu lamaie:
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 450 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 200 gr zmeura si afine
    • 4-5 biscuiti oreo
    Pentru decor:
    • 200 gr ciocolata alba
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingurita unt
    • cacao
    • decoratiuni din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo:

Blatul:

Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati peste, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.

Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua foi.

Crema cu lamaie:

Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine. Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc. Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca. Smantana rece o bateti bine spuma. Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra. Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. La final incorporati coaja rasa de lamaie.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati. Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele. Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor. Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi. Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte. O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.

Sa aveti pofta! 

PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:39

O, ce delicioasa arata! Rocsicuta harnicuta!

oanapl 1

03.05.2019, 19:25

Ce bine arata!

Rocsi 1

04.05.2019, 10:01

Multumesc foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca