Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 5821 vizualizari

 

Si pentru ca popsicles au avut succes la puii mei, m-am gandit sa le fac toata vara :)), dupa diferite retete, forme, arome si culori.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana lapte
  • o cana lapte praf
  • 2 cani zahar+o cana apa (sau miere , sau glucoza)
  • jumatate sticluta esenta vanilie
  • o lingura cacao
  • 400 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni:

Pentru inceput punem la fiert zaharul cu apa. Lasam sa fiarba aprox 10 minute (trebuie sa obtinem un sirop gros asemanator glucozei).
Lasam la racit.

Daca avem miere sau glucoza renuntam la acest pas.

Punem laptele la fiert. Luam 30 ml din el si amestecam cu laptele praf, il adaugam in lapte apoi il lasam pana da in clocot. Il dam deoparte.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un tel para impreuna cu 1/2 din cantitatea de sirop, racita.
Adaugam in fir subtire laptele caldut amestecand energic apoi punem la foc mic si amestecam pana obtinem o crema asemanatoare smantanii.(nu lasam sa fiarba)

Albusurile le punem intr-un bol metalic, deasupra unui vas cu apa care fierbe. Bagam mixerul si le spumam bine apoi adaugam putin cate putin restul de sirop ramas mixand in continuare.

Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, o amestecam cu albusurile spuma, usor, usor pana ce se omogenizeaza amestecul.

Capsunile le trecem pe sub jetul de apa. Curatam coditele si le pasam bine cu blenderul.

Impartim amestecul de oua in 3. O parte o adaugam peste capsuni , in a doua punem vanilia iar in a treia cacaoa.

Pregatim pahare de unica folosinta. Le punem pe un plan unde le putem rezema asa incat primul strat sa inghete inclinat.
Impartim din amestecul cu capsuni in paharele (nu toata inghetata , celelalte compozitii sunt mai mici, cantitativ; ne orientam din ochi cam cat e in celelalte iar restul il punem intr-o caserola.) Dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Scoatem si impartim inghetata de cacao in paharele.

Bagam iar pentru 30 minute (cel putin ). Ridicam paharele in picioare si punem inghetata de vanilie. Dupa 30 minute bagam betisoarele.

Dam la rece pentru 4-5 ore (recomandabil peste noapte).

Le scoatem, taiem margina paharului cu o forfecuta, apoi desprindem paharelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Oana 1

25.06.2011, 00:31

Super ideea! ce bine arata! si noua ne place muuult "intzecata"

gaby_duceag 1

25.06.2011, 07:51

Intzecata ))),ce dulce)))).Am pronuntat si eu ))).il pap tot ))).


Neatza

Lau 1

02.07.2011, 23:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste