Prajitura cu branza de vaci

de adasev12 in Prajituri, 13 Noi 2012 | 10212 vizualizari

 

tot reteta de la mama...f buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci facuta acasa
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • o vanilie
  • pt blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 100 ml iaurt gras
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 maini de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa minerala. La sfarsit adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn, sau chiar cu mana, mai la urma. Se lucreaza bine aluatul si se imparte in trei parti.

Se iau doua parti si se amesteca iar, se face o foaie si se intinde uniform in tava unsa si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita peste tot foaia si se presara o mana de gris.

Branza de vaci se amesteca cu oule si vanilia foarte bine si se intinde peste foaie.

Din cealalta parte de aluat se fac bastonase subtiri si lungi, care se  aplatizeaza apoi cu sucitorul si se intind peste umplutura, intai se pun pe lungime, apoi pe latime. Se prind bine marginile, apasandu-le sa se lipeasca. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade. Se lasa cam 40 minute, daca incepe sa prinda culoare prea tare, se lasa temperatura la 160.

Cand se racoreste putin prajitura, se pudreaza cu zahar si se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]