O praji atât de bună, încât și pisicii prietenilor noștri i-a plăcut la nebunie. Chiar am reușit s-o surprind intr-o fotografie, încercând să fure de pe masă.
Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.
Pasam bananele si le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.
Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute.
Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer - introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!
Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu. Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.
Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.
Servim alaturi de un pahar de lapte! Delicios!
Enjoy!