Prajitura cu branza

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 5744 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta prajitura ca mi-a placut din primul moment cand am vazut-o(dragoste la prima vedere) la Miha si evident ca-i voi multumi deoarece a iesit un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Branza de vaci se pune intr-un castron, peste ea se pune uleiul, laptele, zaharul vanilat, romul si zaharul. Toate acestea se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga si faina impreuna cu praful de copt si acum se amesteca cu mana formand un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se ia o tava de dimensiuni mai mari decat a mea adica de 25/28 dar nu cu mult si se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu faina. Aluatul se pune in tava si se modeleaza cu mana si apoi cu dosul unui pahar se egaleaza.

Crema se pregateste astfel: toate ingredientele se pun intr-un vas in care se poate face amestecul cu stikblenderul si dupa aceasta operatiune se pune crema peste aluatul din tava.

Sse da la cuptorul preincalzit la 180 grade si cu o alta tava cu apa sub aceasta cu prajitura se lasa in cuptor 45 de minute. A mea s-a cam rumenit pe margini deoarece am pus sub tava o alta, dar de mici dimensiuni. Gustul nu-l pot descrie deoarece trebuie facuta ca sa poti constata.

DELICIOASA. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si aluat fraged