Inghetata de afine

de Ela68 in Prajituri, 11 Sep 2014 | 4179 vizualizari

 

O inghetata care nu necesita amestecare dupa ce-am pus-o in congelator pentru a nu se forma ace de gheata. Nu am masina de inghetata si nici nu-mi cumpar, pentru ca am gasit combinatia ideala de ingrediente. La mine baza este aceeasi, iar in functie de aroma preponderenta, maresc sau reduc cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 500 gr afine de cultura+100 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de afine:

Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ), adaugam laptele de cocos, zaharul  si mixam. Eu am amestecat cu ajutorul unui tel, n-a durat mult. Adaugam laptele condensat si praful de sare si amestecam pana la omogenizare.  Cand zaharul este topit, adaugam afinele preparate mai sus.

Consistenta la final este asemanatoare albusului batut ca pentru bezea, este foarte afanata si pufoasa.Adaugam si zeama de lamaie. 

Punem in congelator cateva ore opana se intareste. Este delicioasa.

TIPS-URI

1

nu se amesteca pentru eliminarea acelor, caci nu se formeaza :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ela68 1

12.09.2014, 21:35

n-are cum sa nu iasa ....sper sa-mi dai dreptate

Ligia Bxl 1

07.11.2014, 09:33

ce frumos arata

Ela68 1

07.11.2014, 11:27

MULTUMESC

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de afine