Prajitura cu bombite de branza si cocos

de gaby_duceag in Prajituri, 22 Sep 2011 | 4945 vizualizari

 

Am refacut ieri prajiturica cu bombite cu branza, testata cu ceva timp in urma, savurata cu maaare placere dar..nerepetata
De ce?Nu stiu, poate stiti voi :)))
Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei.
Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare "prajitura cu bombite de branza si cocos", episodul 2 :)))

ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 50 gr cacao
  • o cana si jumatate faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Bombite de branza
  • 250 gr branza
  • 3 linguri amidon
  • un ou
  • 50 gr nuca cocos
  • 50 gr zahar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • Sos de ciocolata
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • o lingurita unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza si cocos:

Blat

Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat. Adaugati uleiul si mai mixati un minut. Veti avea o crema pufoasa si fina. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua. Adaugati peste amestec si omogenizati usor.

Bombite de branza

Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .

Preincalziti cuptorul.

Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt. Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele. Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute. Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.  Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul. Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute. Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati. Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.

Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider. Atat de usor si atat de bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si cirese