Prajitura cu zmeura

de Veronica22 in Prajituri, 31 Mar 2013 | 7356 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Aluat crocant:

  • 200 gr faina,
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker,
  • 60 gr zahar ,
  • 1 plic zahar vanilinat ,
  • 130 gr unt sau margarina.

Aluat oparit:

  • 330 ml apa,
  • 70 gr unt sau margarina,
  • 200 gr faina,
  • 1 varf cutit sare,
  • 40 gr amidon,
  • 5 oua,
  • 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker.

Crema:

  • 3 linguri rase dulceata de zmeura ,
  • 400 gr zmeura,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 40 gr zahar,
  • 50 gr zahar pudra,
  • 500 gr branza dulce,
  • suc de la 1/2 lamaie,
  • 200 ml frisca.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie  care se coace 15 min.

Aluat oparit:Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se incorporeaza treptat si ouale.aluatul va fi destul de fluid.
Se imparte aluatul in 3 parti si din fiecare parte se intinde o foaie pe hartie de copt si se coace 15 min.
Una dintre aceste foi se taie in dreptunghiuri(latura mare cam de 7-8 cm) care apoi se taie in doua pe diagonala.
Crema: se fierbe budinca in lapte,se adauga branza dulce si se lasa la rece. In crema rece se adauga frisca.

Peste foaia crocanta se intinde dulceata peste care se pune o foaie din aluatul oparit,jumatate din crema se intinde in start uniform peste foaie si deasupra se aseaza zmeura.Deasupra se pune a doua foaie si restul de crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu zmeura si triunghiuri din foaia taiata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"