Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi

de DIANA B in Prajituri, 29 Iul 2011 | 11132 vizualizari

 

Am vrut sa fac o prajituri cu biscuiti . Am dat ,,comanda" sa mi se aduca cele necesare , adica biscuiti DARON , (mamicile de copilasi stiu ce moi si aromati sunt) , dar al meu mustacios de un' sa stie ... si mi-a adus niste amarati si piperniciti de biscuiti obisnuiti , care-n comert se numesc populari , norocul meu cu DGRS de-am putut desavarsi praji .
A iesit bunicica , dar s-a consumat integral , mai cu vecinii , mai cu prietenii .........

PS Sa nu uit ... eu v-am dat ingredientele doar ptr cantitatea de biscuiti

 

INGREDIENTE

  • 50 de biscuiti obisnuiti
  • 4 galbenusuri sau 2 oua intregi
  • 100 g faina
  • 200 g zahar,sau 10 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 150 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 200 g unt 85% grasime
  • 300 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaua. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinuu sa nu se prinda crema de vas.Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .

 Asamblare:Biscuitii se inmoaie-n lapte bine de tot (cred c-ar fi fost mai bine sa-i trec printr-o cafea concentrata) si se aseaza intr-un prim strat pe o foaie de staniol , peste care se toarna 1/4 din crema ; se continua cu inca un strat de biscuiti si unul de crema . Aici eu am epuizat toti biscuitii si-am fost nevoita sa apelez la rezerva de piscoturi (care nu lipseste din casa) , deci am continuat cu piscoturi si cu restul de crema , in alte 2 straturi ... vai , multa crema a fost (la sfarsitul asamblarii , un capat al prajiturii mi s-a pravalit , pffffffffffffffffffff) .Se pudreaza generos cu cacao neagra .

Se da la rece cateva ore bune , dupa care se portioneaza si se serveste .

PS Iar m-am scos cu ceva dulce pe caldurile astea ... si de ce sa nu recunosc NU-MI PLACE SA FAC SI SA COC FOI , na .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"