Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.
Extractul de lamaie se poate inlocui cu orice alta aroma va place. Mie mi-a placut foarte mult combinatia de lamaie cu ananas, voi faceti cum va place.
Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.
Intr-un vas mai mic punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid il turnam in vasul in care vom coace prajitura si il intindem repede pe toata suprafata. Nu e neaparat necesar sa fie uniform.
Caramelul se va intari foarte repede in contact cu vasul, astfel ca ori va miscati foarte repede ori incalziti un pic vasul inainte.
Asezam pe fundul vasului feliile de ananas, apoi acoperim cu compozitia de chec. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava.
Vasul in care am copt prajitura e un vas de ceramica, cu o capacitate de 1.2 litri Pe eticheta zice ca are diametrul de 27 cm, dar mie imi pare mai mica
Dupa ce s-a racorit, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine si daca o sa consideram necesar o insiropam cu sucul din conserva de ananas.