Prajitura cu ananas

de yafa in Prajituri, 29 Sep 2010 | 9168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de compot de ananas(800g)
  • 180g de faina
  • 160g de zahar
  • 40g de unt
  • 4oua
  • extract pasta de vanilie
  • 7g de praf de copt
  • ~90g de zahar(3linguri cu varf)
  • frisca din 300ml de smantana
  • +
  • 1 zahar vanilat, 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.

 Preincalzim cuptorul la 180°C.

Amestecam faina cu praful de copt  si  le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.

Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.

In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura. 

Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.

Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si lamaie