Nu puteam sa ratez afinele,mai ales ca sunt in zona mea...cam scumpe dom`le,dar vreau delicatese ma scotocesc in buzunar sau ma duc la padure dupa afine.....am ales varianta 1 ca a fost mai simpla....Gata cu vorba,sa trecem la treaba.....
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam o tava (35/25) cu hartie de copt, turnam compozitia in ea, deasupra punem afinele pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
afinele le-am amestecat cu 2 linguri de zahar