Este deosebit de delicata, parfunata, cremoasa si pufoasa. Va spun sincer are un gust divin. Incercati si va minunati...si sa imi dati de stire imediat ce ati facut-o.
Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios. Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema.
Intr-o cratita puneti faina, zaharul, coaja si zeama de lamaie apoi turnati lapte putin cate putin pana obtineti o pasta, continuati sa turnati din lapte amestecand continuu. Asezati cratita pe foc mic si amestecati cu un tel pana ce crema se ingroasa. Acoperiti cu folie de plastic lipind-o usor pe toata suprafata cremei asa incat sa nu se formeze crusta.
Impartiti aluatul in trei parti egale si intindeti trei foi dreptunghiulare de aceasi marime daca puteti, asezati-le pe cate o foaie de hartie de copt si intepati cu furculita din loc in loc asa incat foaia sa nu se umfle la copt. Coaceti pe fundul unei tavi la foc mediu pentru 10 minute sau pana ce se coloreaza putin dar ramane inca pufoasa la atingere.
Cand crema s-a racit indeajuns de mult incat sa nu va friga la deget adaugati untul cate o lingura pe rand si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet.
Cand foile si crema s-au racit asezati prima foaie pe o fasie de folie alimentara, acoperiti cu 1/3 din crema obtinuta si asezati deasupra a doua foaie apasand usor cu palma sa se lipeasca una de cealalta. Procedati astfel cu foile si crema ramasa. Eu am terminat cu un strat de crema la suprafata. Infasurati prajitura in folia de plastic si dati la frigider pentru cel putin 6 ore sau pana a doua zi.
POFTA BUNA!!!