Millefeuille

de aziz in Prajituri, 8 Feb 2012 | 6260 vizualizari

 

Mille feuile=scris legat sau dezlegat ,rezultatul acelasi ,,mii de foi,,la mine hartie creponata:)))de ce?ei bine pentru ca mi-a fost frica sa coc foietajul pana la capat cu tava deasupra sa nu-l ard ..dar data viitoarre o fac eu chiar de or iesi ,,crocante,,pana la arse.....:)).....bon e prajitura preferata a sotului meu ideea era sa-i fac o surpriza dupa o zi incarcata la birou ..pentru el ,,mare specialist in patiserie,, ..a fost surpriza ,nu si pentru mine care m-am umplut de spume din cauza nesigurantei de a coace foile asa ca pe la mijlocul coptului am luat tava dedeasupra si se umflara in pene foile cat au putut.........rezultatul trei etaje 14 camere:)))))....dar bun domle ,bun ..bun de nu se poate.... cel putin cu crema n-am dat gres ......

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 250 gr smantana  lichida pentru frisca
  • un puding de vanilie
  • un pahar cu lapte 
  • capsuni
  • rabdare,rabdare,rabdare :)))
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille:

Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim.

Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie cat si deasupra foii.Iese asa ca un biscuit crocantzel. Dupa ce coacem foile lasam la racit pe fata de masa sau prosop.

Crema: se amesteca smantana cu praful de budinca si laptele si mixam pana obtinem o crema consistenta. Adaugam cubulete de capsuni.

Din 4-5 capsunele si cateva linguri cu rodie + ceva zahar facem un sirop fierband totul pe aragaz. Bagam blenderul la treaba si in cazul in care mai raman seminte de la rodie trecem totul prin sita de ceai. Siropul il puteti pune deasupra prajiturii in momentul servirii nu mai devreme deoareca va inmuia foaia, in mod normal pe foaia de deasupra se face un fel de fondant .....

Punem crema intre foi si dam la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

aziz 1

09.02.2012, 13:31

vecinica te astept!!!!!!!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:30

Am pus reteta la favorite.
Arata extraordinar de bine si mor de pofta cand a vad

aziz 1

10.02.2012, 16:46

pup miuta draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Millefeuille