Mille feuile=scris legat sau dezlegat ,rezultatul acelasi ,,mii de foi,,la mine hartie creponata:)))de ce?ei bine pentru ca mi-a fost frica sa coc foietajul pana la capat cu tava deasupra sa nu-l ard ..dar data viitoarre o fac eu chiar de or iesi ,,crocante,,pana la arse.....:)).....bon e prajitura preferata a sotului meu ideea era sa-i fac o surpriza dupa o zi incarcata la birou ..pentru el ,,mare specialist in patiserie,, ..a fost surpriza ,nu si pentru mine care m-am umplut de spume din cauza nesigurantei de a coace foile asa ca pe la mijlocul coptului am luat tava dedeasupra si se umflara in pene foile cat au putut.........rezultatul trei etaje 14 camere:)))))....dar bun domle ,bun ..bun de nu se poate.... cel putin cu crema n-am dat gres ......
Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim.
Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie cat si deasupra foii.Iese asa ca un biscuit crocantzel. Dupa ce coacem foile lasam la racit pe fata de masa sau prosop.
Crema: se amesteca smantana cu praful de budinca si laptele si mixam pana obtinem o crema consistenta. Adaugam cubulete de capsuni.
Din 4-5 capsunele si cateva linguri cu rodie + ceva zahar facem un sirop fierband totul pe aragaz. Bagam blenderul la treaba si in cazul in care mai raman seminte de la rodie trecem totul prin sita de ceai. Siropul il puteti pune deasupra prajiturii in momentul servirii nu mai devreme deoareca va inmuia foaia, in mod normal pe foaia de deasupra se face un fel de fondant .....
Punem crema intre foi si dam la frigider.