Prajitura "Alba ca zapada"

de luminita79 in Prajituri, 29 Sep 2013 | 13733 vizualizari

 

Este o prajitura delicata si fina...

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniu stins in otet
  • faina pana ce aluatul devine usor de modelat
  • Crema :
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta vanilie,
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt
  • optional :
  • 4 linguri nuca de cocos
  • Pt decor :
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba ca zapada":

Foi: Intr-un bol se amesteca laptele, zaharul, uleiul si oul. Se pune apoi o lingurita rasa de amoniac stinsa cu otet (eu am pus cateva picaturi de otet peste amoniacul din lingurita). Se adauga si faina pana aluatul devine usor de modelat (nu am tinut cont de cantitate :( Se imparte apoi aluatul in 3 parti egale ce se coc pe dosul unei tavi, in cuptorul preincalzit. Se coc 3-5 min pana ce marginile devin aurii.

Crema: Se pune laptele pe foc cu zaharul. Cand a inceput sa fiarba se da focul mic si se adauga lingurile de faina, untul, esenta, coaja si zeama de lamaie si nuca de cocos. Se amesteca sa nu se faca cocoloase si se lasa pana se ingroasa. Cand e calduta se pune peste foi (foaie, crema, foaie, crema ....si la sfarsit se termina cu crema peste care se pune din belsug nuca de cocos). Se taie a doua zi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba ca zapada"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 09:44

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

pe 30.09 la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

pe 30.09 la 16:32

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"