Curatam merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem bine. Punem merele stoarse impreuna cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, la calit. Le calim cam 10 minute, apoi le lasam la racit.
Ouale le mixam cu 18 linguri de zahar. Apoi adaugam uleiul treptat, mixand in continuare. Adaugam apoi, alternativ laptele cu faina, amestecata in prealabil cu praful de copt. Mixam bine totul. Jumatate din compozitie o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 12 minute.
Cealalta jumatate din compozitie o mixam cu cacao. Dupa 12 minute, scoatem tava din cuptor si asezam deasupra blatului merele razuite. Apoi turnam peste mere compozitia cu cacao. Dam tava din nou la cuptor timp de 20 minute. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Apoi pudram prajitura cu zahar pudra. Taiem patratele si servim. Absolut delicioasa. Pofta!