Am mai spus-o aici pe blog,si repet faptul ca il urmaresc mereu pe Jamie Oliver si sunt incantata de arta lui de a imbina ingrediente simple,uneori banale din care la final ies niste preparate demne de orice restaurant. La fel s-a nascut si aceasta idee a acestui preparat,vazand la Jamie ca din carnea tocata scoate niste preparate senzationale am vrut sa vad si eu de ce sunt in stare . am “furat” de la el doar ideea cu carnea macinata.
Am tocat marunt usturoiul cu ghimbirul si le-am pus intr-o tigaie cu unt si ulei incins,le-am lasat 2-3 minute pentru a -si elibera ele aroma,am adaugat apoi sos soia,curry,chilly,ienibahar si carnea de porc pe care am desfacut-o cu ligura de lemn in bucatele mici.Carnea de porc in prima faza a lasat apa ei,in care am si lasat-o sa fiarba putin,apoi am adaugat un mango taiat cubulete mici si am lasat totul sa se prajeasca pentru ca apa scazuse deja si sa se combine aromele cat mai bine. Cand carnea a inceput sa sfaraie din ce in ce mai tare ,semn ca se prajea asa cum doream am adaugat putin sos de rodie,otet balsamic,apa de flori de portocal si o lingurita de zahar pentru a echilibra aromele de acru cu cele de dulce si la final a iesit un preparat foarte delicios care se face rapid si este si satios. Cand carnea a fost gata,am pregatit taiteii din amidon de fasole conform indicatiilor de pe ambalaj si apoi i-am amestecat cu carnea din tigaie.
Repede si bun!
Pofta mare!