sa nu va ia cu lesin dar daca tot le-am pozat trebuie sa le pun aici....nu???
Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata.
Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai sec,adaugam cam 150 ml apa ca sa aiba in ce fierbe orezul.
La foile de varza taiem nervura de pe mijloc si formam sarmalele pe care le asezam in vas pe un pat de varza taiata marunt.Cand ajungem la jumatatea vasului punem un rand de ceafa afumata taiata mai gros,2 foi dafin si cimbru dupa care umplem cu sarmale.Cand ajungem aproape sus punem bucati de carnati 2 foi dafin,cimbru si peste varza taiata marumt,300 ml bulion si restul moare sa nu acopere varza .Punem la foc pe o plita(nu direct pe flacara)la foc f mic cam 2 ore de cand incepe sa fiarba.Ca sa vedem daca-s fierte,luam o sarma si daca varza se taie bine cu furculita,(sa nu opuna rezistenta)sunt gata.
pofat buna!!!
1
daca varza e foarte sarata ar fi bine sa o spalati iar moarea pe care o puneti peste sarmale sa o lungiti cu apa, dupa gust(varza mea nu-i sarata asa ca nu necesita desarare)
2
puteti pune in carnea tocata condiment carne porc....eu am pus si a dat un gust f bun
3
sa nu confundati vasul de lut cu vasul roman...nu-i acelasi lucru