Porc cu legume la cuptor

de papabundetot in Porc, 3 Noi 2013 | 3355 vizualizari

 

Aceasta reteta s-a nascut din o lipsa de inspiratie pentru masa de pranz,insa pana la urma s-a dovedit a fi o idee buna cu vitaminele si aromele legumelor facute la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 felii pulpa de porc
  • 2 cepe rosii mici
  • 2 catei de usturoi
  • sos worchester
  • sos pimento
  • otet xeres
  • ulei de masline
  • 4 smochine
  • 1 conopida
  • 2 dovlecei
  • 1/2 vanata
  • ,vin rose
  • 1 morcov,
  • sos soia
  • boia,curry,
  • chimen,
  • coriandru boabe,
  • rozmarin
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume la cuptor:

Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca un sos mai gros,pe care l-am turnat in tava peste carne si am dat la cuptor.

Legumele le-am spalat,le-am taiat cuburi,conopida am desfacut-o in buchetele,am asezat legumele intr-o tava si le-am asezonat cu chimen,coriandru,rozmarin,boia,curry,toate aceste condimente le-am pisat putin in mojar inainte de a le pune peste legume,am pus deasupra legumelor putin ulei,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat la cuptor aproximativ 30 minute pana cand legumele s-au inmuiat putin,dar nu de tot,le-am lasat mai al dente.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat smochinele taiate felii mai groase,le-am lasat 30 secunde sa se caleasca apoi am adaugat zahar,otet xeres,sos pimento si am lasat pana s-a facut un sos grosut si zaharul s-a topit complet.Acest sos l-am folosit peste friptura atunci cand am servit-o.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)