Porc Adobo - reteta filipineza

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2017 | 6058 vizualizari

 

Este considerata ca mancarea traditionala nationala in Filipine.
Un plat delicios si foarte parfumat pe care vi-l recomand cu caldura.
Este o mancare care se conserva foarte bine si de aceea alpinistii sau calatorii o iau cu ei pe drum.
Conservarea lunga este datorata gatirii in otet care are calitatea de a distruge bacteriile.
Aceasta metoda de gatire in otet este foarte des folosita si este foarte populara in Filipine .
Carnea, fructele sau legumele sunt gatite intr-o marinada din otet, sos soia, foi de dafin si usturoi
Am folosit un sos soia dark/black cu ciupeci de aceea culoarea carnii este inchisa, puteti folosi un sos soia normal deschis/light pentru o culoare mai deschisa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/porc-adobo-reteta-filipineza.html

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g ceafa de porc fara oase si grasime
  • 2 cepe esalota
  • 2 catei de usturoi
  • 12 cl de apa
  • 12 cl de otet de orez
  • 10 cl de sos soia
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 2 foi de dafin
  • 1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja
  • piper negru proaspat macinat
  • sare de mare
  • verdeata tocata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Adobo - reteta filipineza:

 

Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere.

Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece.

Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si taiati in 4 ceapa esalota.

Puneti din nou carnea in oala cocota curata, adaugati otetul, apa, sosul de soia, foile de dafin, ceapa taiata, jumatate din usturoi, un pic de sare si de piper.


Amestecati, aduceti la fierbere si apoi lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 40 de minute, acoperind oala partial.

Amestecati din cand in cand.

Dupa ce a fiert, scoateti carnea din cocota si lasati sosul sa scada pana devine un pic gros.

Puneti uleiul de susan.

Incalziti uleiul vegetal intr-o tigaie si prajiti rapid bucatile de carne cu ghimbirul si usturoiul ramas.

Serviti cu orez alb, puneti carnea si varsati peste ea sosul redus.

Decorati cu verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Adobo - reteta filipineza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ardei kapia