Popsicles din Pepene Roşu

de articook in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 6982 vizualizari

 

{Popsicle} este un cuvant din engleza,
este un suc de fructe
inghetat intr-o forma asemanatoare
cu cea de inghetata pe bat.
Cred ca fiecare, odata cu venirea
verii consumam pepene rosu cat de
des avem ocazia. Iar daca se intampla
sa va ramana pepene rosu
si pentru a doua zi, va recomand
sa il transformati in popsicle.
Eu (si cred ca si voi) prefer sa consum
toate fructele proaspete, de aceea
am ales sa fac popsicle din cealalta
jumatate de pepene, in aceasi zi.
{Popsicle} se poate face din orice
fel de fructe, folosind acelasi procedeu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popsicles din Pepene Roşu:


Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l printr-o strecuratoare. Daca nu aveti un storcator de fructe, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi pisati fructul pana cand devine suc. Turnati sucul in cesti de cafea sau in forme de popsicles, si puneti-le in congelator. De obicei pentru a fi siguri ca s-au intarit se pun la rece, de seara pana ziua urmatoare. Dupa aproximativ o ora, cand compozitia s-a mai intarit, puteti introduce furculitele in acestea. Pentru a scoate fructul inghetat din forme, puneti intr-un vas cu apa calda cestile scoase din congelator pentru cateva minute, astfel ele se vor desprinde usor din cesti.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Popsicles din Pepene Roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

articook 1

04.07.2010, 20:52

daaa din orice fructe se poate face! eu as face cu kiwi....

nadina73 1

04.07.2010, 23:14

de retinut ,buna ideie nota 10 adica 5 furcu ca nu aveai la retet si chiar merita

lira 1

13.07.2010, 10:05

Eu am facut o sg data popsicles din lapte de cocos cu lime si inca vreo 2-3 ingrediente si am fost oarecum dezamagita pentru ca ma asteptam sa iasa ceva mai cremoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Banana cu nuca de cocos