Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .
Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .
Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .
Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .
Intre timp macinam jumarile si le condimentam cu sare si piper dupa gust .
Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i forma dreptunghiulara .
Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim aluatul cu se vede in imagini .
Dam aluatul la rece pentru 15 minute .
Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .
Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .
1
Se poate razui cascaval peste pogacele .