Pogacele

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2012 | 10220 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul lui Laura Laurentiu.A iesit ceva deosebit,merita sa incercati si voi reteta, sigur o sa o repetati.

 

INGREDIENTE

  • 550g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc(rece nu topita)
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

PASTA DE JUMARI

  • 250 g jumari 
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

Jumarile se dau prin masina de carne cu ciurul mijlociu.Se amesteca cu sare si piper dupa gust.Eu le-am macinat cu robotul de bucatarie si a fost foarte bine dar erau scoase atunci din congelator.

Se face maiaua intr-o cana din zahar,drojdie,2 linguri de faina si putin lapte caldut.Se lasa la dospit 10 minute.

Intr-un lighean se freaca untura cu faina pana capata un aspect nisipos.Se face un loc in mijloc in care se toarna maiaua si se adauga putin cate putin din laptele caldut in care am batut oul intreg.Se pune si lingurita de sare.Se framanta pana obtinem un aluat neted ceva mai consistent decat aluatul de cozonac.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se lucreaza pe o pelicula fina de ulei.Aluatul se intinde dreptunghiular cu o grosime de 8 mm.

Pasta de jumari se poate pune in prima tura,se impacheteaza si se da la rece 30 minute.Eu am impartit pasta in doua parti si am impachetat de doua ori cu pasta de jumari si o data fara nimic.

Se intinde pe foaie o jumatate de portie de jumari si se impacheteaza.Se aduc marginile foii spre interior,apoi se pliaza in doua pe linia de imbinare.Apoi se indoaie in doua.Eu am pus aluatul pe o farfurie si l-am pus in congelator 20 minute.Am repetat inca de doua ori procedeul doar ca a treia oara nu am mai pus pasta de jumari.Se da si a treia oara la congelator si dupa 20 minute se scoate,se intinde o foaie de 5-7 mm si se taie cu grija cerculete cu un pahar.

Resturile de aluat ramase le-am intins din nou cu sucitorul si am facut saleuri delicioase.

Pogacelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit inca 30 minute.

Se ung cu galbenus,se presara cu chimen si se dau la cuptor 15-20 minute pana se rumenesc frumos.

Trebuie sa aveti grija sa nu ungeti marginile pogacelelor ca nu mai cresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu jumari