Poale'n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat se spune ca te lingi pe degete cand la mananci
Aluatul
Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;
Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;
Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;
Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.
Umplutura
Branza de vaci se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie
Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.