Poale-n brau moldovenesti

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 36669 vizualizari

 

O placinta ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
 
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.
Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :)

Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.
Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.
In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.
Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]