Plov "плов"

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2009 | 28313 vizualizari

 

Reteta ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pui sau orice fel de carne
  • 250 gr orez(o cana)
  • 1 morcov mare(2 mici)
  • 2 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 4 cani apa
  • 1 lingura  agrisa(barberries)se poate inlocui cu stafide
  • 1 lingurita de curcuma(sofran indian)
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plov "плов":

carnea se taie cubulete si se pune intr-o oala cu ulei incins sa se prajeasca cu capac(mai mult sa prinda culoarea aia alba)apoi se pune apa si se lasa sa firba. Separat se taie morcovul cubulete, iar ceapa felii mai mari. Intr-o alta tigaie se pune ulei si se adauga morcovul si ceapa , bulionul si boiaua. Se lasa sa se imoaie apoi se adauga peste carne, condimentam.si aduagam de asemea agrisa si curcuma. (de asemenea si usturoiul)In prealabil sa spalat orezul, sa lasat la umflat, si cand carnea e aproape gata se pune peste aceasta. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

ps.am atasat poze cu condimente deaorece nu sunt prea des folosite am zis ca vor fi ajutatoare...imi cer scuze ca nu am poza cu reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plov "плов"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:18

Как готовить узбекский плов.

http://www.youtube.com/watch?v=CRnxWuBvc4E&feature=fvw

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:34

Uzbek mamas and respectable cooks only make plov using lamb fat. Who can argue? Lamb fat is tasty and the calories would be lost otherwise. In Uzbekistan they use lamb tail fat, called kudryuka !!!! citat din: http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=97&resolution=high

luminita20_2006 1

05.06.2009, 17:50

da aici ai dreptate....dar la mine nu se mananca carne de oaie.....uzbecii mananca asa...de aceea am optat sa pun reteta cu carne de pui

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Friptura de gasca - Savoare exotica