Va prezint o reteta care mi-a placut mult de tot.De fapt ceea ce doresc sa va arat,este felul in care se prepara legumele la aceasta reteta.Cine are gratar cu lemne,o poate face foarte usor,fara prea multa bataie de cap...in plus este sanatoasa,ieftina si evident foarte rapida!
Se spala bine cu apa rece,legumele si carnea,apoi se pun sa se scurga pe un servet curat.Se taie legumele rondele de 1/2 cm si se pun pe gratarul incins,intorcandu-se pe ambele fete,pana cand se frig bine si capata o culoare aramie.
Tot atunci punem si carnea,dupa ce in prealabil i-am presarat condimentele,frigand-o dupa gustul fiecaruia.(mie-mi place mai facuta).
Cand toate ingredientele sun facute,asezam intr-o farfurie cateva foi de salata verde,dupa care se pun legumele unele peste altele,formand un turnulet. Punem si o bucatica de carne alaturi,dupa care completam farfuria cu ceea ce ne place.Eu am pus masline,ardei copti,rosii.
P.s. Imi pare rau ca nu miroase si nu puteti gusta prin ecranul calculatorului!Nici nu stiti ce pierdeti !;)
1
Carnea de vita este bine s-o condimentam,dar sa n-o saram.Se intareste atunci cand o saram mult,inainte de preparare.
2
Se toarne putin ulei si lamaie peste carne in momentul cand se frige.Lamaia o fragezeste,dandu-i gust mai bun.