Placintele

de ella 87 in Mancaruri de post, 8 Iun 2013 | 3701 vizualizari

 

Dumnezeu l-a creat pe om, de parcă i-a uitat maimuţa înăuntru! :)

 

INGREDIENTE

  • 500g de făină
  • 1plic de drojdie
  • 5 g de zahăr
  • 5g de sare
  • 300 de ml de apă călduță
  • ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele:

Pentru 6 lipii am folosit ingredientele de mai sus. Am pus mai întâi drojdia și zahărul într-o groapă făcută-n făină. Am turnat o parte din apă în aceeași groapă și am presărat și puțină făină peste apă. Tot aici am pus și 2linguri de ulei. Am amestecat ușor făina cu apa aducând-o de pe marginile vasului spre mijloc apoi am turnat și restul de apă. Am frământat aluatul moale timp de zece minute. L-am lăsat să dospească într-un loc ferit de curent, 1/2h. Am tocat mărunt câteva cozi de ceapă verde, dupa ce am intins cate o foaie cu degetele nu foarte mare am presarat cozile de ceapa. Am uns o tigaie cu ulei si le-am pus la fript, pe o parte și pe alta, doar câte un minut jum. Rapid si deliciossss

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

10.06.2013, 11:57

"Dumnezeu l-a creat pe om, de parcă i-a uitat maimuţa înăuntru!" Cate unii au ramas direct maimute!
Imi plac mult placintelele astea

Panacris 1

17.12.2014, 07:49

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola