Placinte trandafir cu branza si marar

de gaby_duceag in Dulciuri, 27 Aug 2014 | 11860 vizualizari

 

Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc Placinte trandafir cu branza si marar

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet

un ou pentru uns zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte trandafir cu branza si marar:

Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.

Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.

Amesteca si lasa 10 minute la crescut.

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.

Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.

Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)

Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.

Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.

Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.

Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.

Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.

Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.

Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.

Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.

Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte trandafir cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
"Poale-n brau"