Placinte cu varza

de cristina1985 in Mancaruri de post, 16 Mar 2019 | 6277 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • sare
  • cimbru uscat sau chimen (deasupra)
  • Umplutura:
  • 1 varza mica
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30 minute,timp in care mai adaugati putina apa si amestecati. Varza pe care o folositi,trebuie scursa.

Aluatul:Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta ,pana rezulta un aluat fraged (cateva secunde) .Se lasa aluatul 15 minute, acoperit cu un servetel.

Se intinde si se decupeaza forme rotunde,pe care le umpleti cu varza racita si le uniti marginile, cu o furculita, sau forma speciala.Se presara deasupra cimbru uscat, sau chimen. Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute sau pana sunt gata. Se lasa la racit, apoi se pot consuma.

 

TIPS-URI

1

Daca ramane varza, se poate folosi la un alt preparat si anume: paste cu varza calita (trebuie doar sa fierbeti paste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]