Placinte cu mar – de post

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 13078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina alba
  • aprox. 250 ml apa calda
  • 25 gr drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • 5 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • Sirop
  • miere sau 40 ml apa+doua linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mar – de post:

Aluat.

Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.

Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.

Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.

Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.

La final adauga esenta de rom.

Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.

Imparte foaia in 6.

Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.

Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.

Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.

Introdu tava inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.

Fierbinti, le ungi din nou cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mar – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

gaby_duceag 1

14.10.2013, 19:24

mulţumesc fetelor
nu arată chiar aşa grozav, sunt poze făcute noaptea, cu bliţ, dar au fost tare bune

Raisha 1

17.10.2013, 20:43

Cred ca am sa incerc si eu reteta asta! Am facut ceva asemanator mai de mult dar cu carne. :-)

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu nuca, mar si rahat