Placinte cu cartofi si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 45720 vizualizari

 

:)) din nou placinte, de data asta coapte in cuptor...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • cartofi fierti in coaja, cca 500 gr
  • 3-4 linguri de ulei
  • 100 gr. branza de burduf
  • 100 gr. branza telemea
  • piper, nucsoara,marar si patrunjel verde dupa gust
  • Pentru uns:
  • 2 oua
  • susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi si branza:

Pentru inceput preparam umplutura: spalam cartofii, ii fierbem in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri potrivite.

Calim cartofii in ulei, adaugam condimentele si verdeata, stigem focul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecul de cartofi adaugam branza de burduf sfaramata si telemeaua data pe razatoare.

Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.

Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o jumatate de lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.

Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de cartofi si branza, acoperim cu partea neunsa dar decupata cu rola, lipim marginile placintei presandu-le usor cu furculita, apoi transferam placintele de pe masa de lucru in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem placintele cu ou batut, presaram susan si sare,apoi le coacem la temperatura medie spre ridicata pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde, cat si reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza sarata