Crenvurşti în aluat

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 6356 vizualizari

 

Stiu, stiu! O să spuneţi că nu avem voie să mâncâm crenvurşti! Nici nu o facem des. Chiar deloc.În cazul ăsta cred că nu-i bai dacă-i pregătim în aluat şi presăraţi cu seminţe din plin. Reţeta am preluat-o de pe ,,www.teoskitchen.ro,,.Şi pentru că plecăm curând în vacanţă, pentru drum ….m-am gândit să pregătesc ceva ce n-am mai pregătit până acum. Arătau delicios în reţeta originală şi m-am hotarât repede. Am făcut din cantităţile înjumătăţite ( drept test), deci…nu mă certaţi. În cel mai rău caz încercaţi şi voi!Sunt foarte buni! Parol!

 

INGREDIENTE

12 mini batoane

  • 6 crenvurşti mici
  • 250 ga făină
  • 1/2 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 praf de zahăr
  • 30 g unt
  • 150 ml apă călduţă

Pentru fiert :

  • 1,5 l apă
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu

Pentru uns :

  • 1 ou
  • sare
  • seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurşti în aluat:

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava  tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute la foc micuţ.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurşti în aluat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

DIANA B 1

12.08.2013, 15:03

Nu cred ca te cearta nimeni , doar vreun carcotas , si-apoi ce intereseaza pe cineva ce mananca populatia ?!? Ce , io sar la gatul cuiva cand gateste cu taratele godacilor ? De gustibus non disputandum ...
Mie una imi place ce-ai gatit , tre' sa ies si eu sa gasesc de Cristim(mie aceia-mi plac)si musai sa fac ... asa de gustarit intre mese

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

arata grozav, Madi sa stii ca exista si crenvursti autentici, facuti din carne, asa ca nu te cearta nimeni

madi_marin 1

12.08.2013, 18:47

fetele, dragele mele....va multumesc si ma bucur ca nu ma certati...
@ sa fiti cuminti si sa faceti multe bunatati cat sunt plecata...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal