Unul dintre cele mai gustoase preparate este această plăcintă cu bază din cartofi și umplutură de pui și bacon.
Pentru această Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, lapte, unt, pui, bacon, ceapă, cașcaval.
Cum se prepara Plăcinta cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă:
Curăță și taie cuburi cartofii, apoi pune-i la fiert în apă clocotită cu puțină sare și lasă-i până se pătrund bine. După ce au fiert, scurge-i de apă și pasează-i fin, adăugând unt și lapte. Amestecă bine și potrivește gustul cu sare. Lasă piureul deoparte.
Taie pieptul de pui și baconul în cubulețe.
Pune la încins puțin ulei într-o tigaie și pune carnea și baconul la rumenit. Condimentează cu sare, piper, puțin oregano.
Curăță și toacă mărunt o ceapă mică și câțiva căței de usturoi, apoi adaga peste carne. Lasă totul pe foc până se rumenesc frumos toate ingredientele.
Adaugă sosul de roșii, acoperă cu un capac și lasă la gătit 5-6 minute ca să se întrepătrundă aromele.
Întinde piureul de cartofi într-un vas termorezistent și formează o bază. Toarnă deasupra compoziția de carne și nivelează frumos, apoi rade deasupra mozzarella sau cașcaval. Presară puțin oregano pentru un plus de aromă.
Pune plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de 10-15 minute până se gratinează totul frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta puțin la temperat.
Servește apoi cu mare poftă, este foarte gustoasă și sățioasă.
Încearcă și rețeta de Plăcintă cu spanac și telemea, un aperitiv super gustos sau rețeta de Plăcintă cu carne tocată și ciuperci
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro