Mi-am făcut debutul în rândul bucătărașilor cu o rețetă a bunicii mele și în continuare am decis să mai dezvălui câteva din secretele moștenite de la ea. Deci... vă plac plăcintele?...
Toarnă făina într-un bol mare, adaugă sarea și drojdia și amestecă ușor cu un tel. Dizolvă zahărul în margarina topită si adaugă compoziția peste făină. Adaugă și gălbenușurile, laptele și apa minerală și începe să frămânți până capătă o consistență omogenă și se dezlipește de pe mâini. Lasă-l la dospit într-un loc calduț și acoperă-l cu un prosop de bucătărie, cel puțin o jumătate de oră, însă ideal ar fi să îl lași până își dublează volumul.
Ia câte o biluță de aluat, cam cât pumnul tău de mare și întinde-o cât mai subțite. Pune cam două linguri de umplutură în centrul foii de aluat, dar ai grijă să nu fie prea lichidă umplutura. Întinde-o un pic și începe să împături aluatul dinspre margine înspre centru. Continuă până împăturești tot cercul. Mai rulează plăcinta cu făcălețul încă o dată, dar ai grijă să nu îți iasă umplutura prin aluat. Dacă nu reușești să o împături așa nu e nici o tagedie, gustul va fi același, doar să nu iasă umplutura. Prăjește plăcintele în baie de ulei pe foc mediu întorcându-le pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Servesc plăcintele cu smântână.