Aceasta placinta poate fi servita atat dimineata la micul dejun cat si seara, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. E grozav de buna!
"Aluaturi de casa"
Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana.
Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea.
Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa. Se toarna maiaua si se porneste mixerul la viteza mica. Treptat se toarna apa calduta, alternativ cu uleiul. Cand s-au incorporat toate ingredientele se mareste viteza pentru 5 minute. La final se adauga untul la temepratura camerei si se lasa inca 2 minute. Aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si fin. Se lasa la loc cald, acoperit pana isi dubleaza volumul.
Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari, se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Ceapa verde se taie rondele si se incorporeaza in crema debranza.
Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte in foaie dreptunghiulara, pe masa infainata, cu o grosime de cca 0.5 cm. Se intinde pe foaie o parte din crema de branza apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dandu-i forma de melc. La fel se procedeaza cu restul aluatului, asezandu-se in tava in continuarea celeilalte placinte, astfel formandu-se melcul.
Se bate bine oul si se unge placinta pe deasupra.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate presara deasupra seminte de susan, mac, etc.