Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!
Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta.
Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.
Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.
Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa mestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.
Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.
Intre timp pregatim blatul.
Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi.
Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.
Impartim aluatul in doua.
Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam
Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.
Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade.
Se serveste calda cu ketchup.
1
Foaia a doua, as recomanda sa se intinda pe un fund de lemn, sa se decupeze si sa se adauge carnatii, apoi sa se rastoarne usor in tava, astfel se va lucra mai uniform si mai estetic.
2
In compozitia cu carne si ciuperci se pot adauga si doua oua crude, pentru a se omogeniza mai bine amestecul.